2010-03-18

Aktuell Status: “Looking Good”

Om det är desperation eller annat vill jag låta vara osagt men känns det inte som det finns positiva vindar för A-laget just nu? Från totalt mörker, vinterångest och tankar om bottenstrider verkar det plötsligt ha hänt en hel del med BoIS.

Visst har vi ett halvt nytt lag, nya ledare, och tyvärr fått skador på Patrik Åström och Mattias Unkuri. Men in kom Morten Nielsen i nytt lån igen för att fylla upp lite iaf. Och sydafrikanen “Surprise” sägs komma för provspel och vara riktigt lovande.

Största orosmomentet för mig har dock varit spelmotorn på centrala mittfältet. Hittills har inte “Mini” visat mig vara rätt man för uppgiften, även om det bara är försäsong fortfarande. Men plötsligt dök Thomas Raun upp i bilden från Danmark, och ska vara precis den spelare jag efterlyst, enligt de första rapporterna om honom åtminstone.

Vår ordinarie startelva kan vid seriepremiären och i bästa fall innehålla ett anfall med Sosseh/Fredrik/Morten, ett mittfält med Johan/Mini/Raun och en backlinje med Max/Linus/Jocke/Micke. Smakar inte helt fel – och då har jag inte ens räknat med Surprise.

Igår spelade BoIS träningsmatch på Cypernlägret, mot Jönköping. Enligt olika rapporter dominerade BoIS stort första halvlek och höll “Hög allsvensk klass” enligt motståndarnas tränare (!) och spelade riktigt bra enligt egna (jäviga) rapportörer. Kanske inte så bra skärpa i avsluten ännu men det är ju tid kvar att träna på det och brukar oftast vara det sista momentet att nöta in under ny tränare…

Oddset för premiärmatchen är hos bwin.com 1.60 på BoIS-vinst, 3.65 på kryss och 4.90 på Degerfors-vinst.

Hos Svenska Spel tippar man Assyriska som seriesegrare med 4 ggr pengarna, Bajen ger 5 ggr, ÖIS 5,5 ggr och BoIS hittas i mittenriket med 20 ggr pengarna. Ska man dra in en 500-lapp på BoIS för säkerhets skull, kanske? ;-)

En sak bör stå klart iaf – Henke verkar redan få ut en hel del av laget med sina idéer, på förvånansvärt kort tid. Vi lär inte bli ett bottenstridslag heller sålänge vi inte får flera allvarliga skador till på nyckelspelare och dessutom kommer in i lång formsvacka á la Zlatan. I nuläget spekulerar jag i att vi blir ett mittenlag men med visst litet efterhäng och möjlighet till topp-5 lagen, d.v.s. får BoIS allt att funka i de flesta matcherna och får vara skadefria kanske vi kan landa ända upp på plats 3-6 någonstans? Min förhoppning är dock att åtminstone bli 7:a…

Inga kommentarer: