2009-09-08

Oerhört viktig seger

Dagens match mot Väsby United var oerhört viktig. Floskeln “en match i taget” råder just nu i BoIS och faktum är att för en gångs skull verkar det i praktiken se ut som det gör i teorin.

Sedan övergången till 4-4-2 har BoIS nu spelat 8 matcher och på dessa plockat 17 poäng. Mer än 2p/match i snitt, alltså. Grymt bra, och riktigt kul att vara BoIS:are igen.

Men just dagens match innebar en oerhört viktig seger, kanske viktigare än folk överlag tänker på? Idag var det en väldigt mental match för BoIS; skulle man klara av att rida vidare på framgångsvågen i formtoppen? Skulle man tvärtom rasa nu när det börjar gå bra, som vi sett så många gånger förr? Skulle man vika ner sig och ställa ut skorna på planen?

Svaret blev ett glädjebesked. Man tar verkligen en match i taget, och hela laget gör en enorm laginsats, kämpar och sliter och krigar sig till tre nya poäng. Inte den mest välspelade match idag heller men dock 2-0 och häng på tabelltoppen snarare än att behöva snegla neråt i tabellen – 4-6p + målskillnad upp till kvalplatsen till Allsvenskan nu, medan vi har 13p till kvalplats neråt. Dessutom är kontraktet i teorin räddat nu för att spela i Superettan även 2010. Eller i rentav bästa fall i Allsvenskan?

Domedagsprofeterna brukar förvisso få rätt, i att man ska inte vara för optimistisk och hoppas på allsvenskan i onödan om man ändå blir besviken se’n när vi inte når ända fram. Jag väljer att hoppas, då jag tycker det är “tjänstefel” annars som BoIS-supporter, men jag gör det också för att jag har absolut inga förväntningar på det så jag blir inte besviken om vi inte går upp i år. Men med bara 4 pinnar upp till kvalplats, eller rättare sagt kanske t.o.m 6p om Sundsvall vinner under tisdagsvällen mot Sirius, och ändå hela 21p kvar att spela om – då lever ta mig tusan hoppet.

Seriens resterande turné ser i kronnologisk ordning ut så här, med nuvarande tabellplaceringar: #14 Ljungskile Borta - #1 Mjällby Borta - #9 Jönköping Hemma - #3 Falkenberg Borta - #10 Norrköping Hemma - #5 Assyriska Borta - #4 Sundsvall Hemma.

Vi möter alltså #1, #3, #4, och #5 i dagens tabell. Allt ligger i våra egna händer helt och hållet. BoIS är inne i sin formtopp just nu – en del andra lag svajar lite i formkurvan och andra går rentav lite utför.

Men viktigast av allt är: BoIS måste klara av att fortsätta fokusera på “en match i taget” och verkligen ge järnet i varje matchminut som återstår av säsongen. Skulle vi bomma Allsvenskan i år kunde det ändå vara kul att landa på 4-5:e plats och ta sats inför nästa år.

Just nu vill jag dock berömma hela laget för att äntligen, som jag tjatat om i flera år, uppvisa “RMI” (Rätt Mental Inställning). Några enstaka spelare kanske kan få lite lägre betyg än de flesta andra, i enstaka matcher. Men det spelar ingen roll. Just nu är man mer lagmaskin och det är nog så betydande – trots att Linderoth ändå tvingats laborera runt en del pga skador och avstängningar.

En riktigt bra mental insats idag. Härligt jobbat, BoIS!

Inga kommentarer: