2008-11-28

Jag hade fel om Kenneth Håkansson

Det är ingen hemlighet att jag tillhör en av de som tycker att Kenneth Håkansson är en dålig ledare för BoIS och borde ersättas. Hittills har han fått vara kvar då hans förespråkare i princip mest varit oroliga för den del av intäkterna han står för genom sponsring från sitt kontaktnätverk.

Efter framförallt förra årets ganska massiva kritik från bl.a. mig i min blogg har Håkansson i år till synes lyssnat på denna kritik och hållt sig i bakgrunden och "skött sitt".

Men jag hade fel. Så fel...

Jag var helt övertygad om att Kenneth hade kavlat upp ärmarna och jobbade stenhårt för att få bukt på ekonomin efter sitt och Lars Perssons vilda ekonomiska äventyr efter Janne Jönssons tid i BoIS. I början på året lät det bra då man hade stort fortsatt stöd från sponsorer och dessutom knöt till sig några nya sådana.

Men nu plötsligt har jag den senaste veckan hört mer och mer oroligheter runt ekonomin i klubben. Igår blev det dessutom officiellt via fotbollskanalen.se att klubbledningen bett spelarna avstå från 10% av sina löner, vilket de tackade nej till.

Krisen i klubben är allvarlig och vad jag hört från några håll på sistone så har man inom kort snart inte ens råd att betala ut löner till alla anställda och det är inte omöjligt att någon får sparkas. Nu slutade ju Matthias Eklund i BoIS så i viss mån kanske det löser sig själv på detta sätt.

Likviditetskrisen blev ännu tydligare igår när man som medlemmar fick ett brev i brevlådan igår, där BoIS verkligen vill sälja årsabonnemang redan nu, rabatterat och med bonusar på köpet. Väldigt tydligt att det är ett direkt led för att försöka få in stålar snabbt, och det får jag väl tycka är bra också. Ska själv köpa ett abonnemang inom kort och hoppas fler supportrar också gör det. Även om det är klantarslen i ledningen som klabbat till ekonomin så måste vi försöka hjälpa till att rädda ekonomin kortsiktigt - och långsiktigt får vi arbeta för att byta mer blod i styrelsen.

Märk väl; Även om Kenneth Håkansson är ytterst ansvarig så är han inte ensam om ansvaret; vi har en hel styrelse som står för detta ansvar. Frågan man ställer sig nu är om det kan anses gå att friskrivas från ansvar på årsmötet om man på bara 3-4 år lyckats bränna 10-15 miljoner och försätta klubben i ekonomisk kris från att ha varit välmående?

Undergroundforumet öppnar nästa vecka. Välkomna då!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Inget förvånar längre, klubben har misshandlats totalt dem senaste åren,nu är ekonomin också körd. PINSAMT är ordet...

Anonym sa...

Man kan bara konstatera att det inte finns rätt besättning i styrelsen med
Kenneth Håkansson i spetsen, det är så uppenbart att även den mest inbitne BoISaren har förstått det.

Styrelsen och ordföranden sitter på lånad tid, allt man har företagit sig de senaste åren har varit fiasko, detta i relation till vad en proffssatsning egentligen bör generera. I andra klubbar rullar huvudena vid misslyckande men inte i Landskrona BoIS. Man når inte allsvenskan med nuvarande "kompetens" i styrelsen, det krävs betydligt mer än så. Vår ordförande är överledare i Svff, detta har stor respekt bland nuvarande styrelsesammansättning samt de sponsorpengar han lyckas dra in, Kenneth Håkansson har ingen som helst fotbollskompetens och självinsikt, det verkar vara en maktupptagen man som sätter sig själv i första rummet, när det blir kritik så lyfter han nöjt upp BoIS i centrum...som om detta skulle förlåta/förändra folks uppfattning.

Anonym sa...

Kunde inte sagt det bättre själv!!!

The Addick

Anonym sa...

Nytt folk, nytt blod och nya krafter behövs i BOIS!

Anonym sa...

Framför allt behövs det just nu en ny Valberedning som kan ta tag i eländet och inte bara sitta årsmöte efter årsmöte och läsa upp de förslag som KH dikterat!

The Addick