2008-04-13

Nerräkning: 1 dag kvar!

Om 24 timmar har vi fått se "Nya BoIS" spela, och i år är första gången jag skulle vilja sätta den etiketten på BoIS. "Nya BoiS" har Aronsson och Harrysson som plansmeder och som kapten på skutan har vi Superettans största värvning; Anders Linderoth. Utöver denna toppvärvning har smederna även lyckats knyta till sig spelare som tillsammans kännetecknar just "Nya BoIS". I år ska vi få se ett annorlunda BoIS än tidigare år - ett BoIS med karaktärspelare, med attityd och som vågar gå in i närkamperna och som är ivrigt påhejade av Linderoth att verkligen ge allt. För första gången på länge ska vi förhoppningsvis även få uppleva det nog så viktiga RMI - Rätt Mental Inställning. Oavsett var vi slutar i år blir nästa år ännu intressantare när man kan tillföra ytterligare några saknade kompetenser, och då tänker jag närmast på naturliga yttermittfältare med bra inläggskapacitet. Men jag tänker även på spelare som är duktiga på fasta situationer - om nu inte Anders lyckas omskola några befintliga spelare för detta ändamål.

Om cirka 22 timmar är man på IP igen. Heltänd och förväntansfull - hoppas grabbarna i startelvan är det också. Hoppas vi blir uppemot 5000 åtminstone, och kan hålla lite låda som manar på våra killar och minst lika viktigt även stör motståndarna lite också. Som Linderoth uttryckte det i en intervju i Lokaltidningen: -"Vi måste bjuda till och vinna matcher, särskilt här hemma ska vi visa att det är vår borg. Ingen ska komma hit här och tro att de ska ta poäng." för att därefter - kanske med sin erfarenhet från Bajen och Söderstadion - säga -"Den hjälpen behöver vi, får vi supportrarna i ryggen kommer det att höja spelarna.". Han vet precis vad han pratar om - kan vi på läktarna hjälpa honom och killarna med denna biten, den s.k. 12:e spelaren?

Kl 19:00 smäller det, då blåser vår välbekante husdomare som vi ofta brukar ha, Johnny Lundbäck från Karlstad igång matchen. Vid 20:50 hoppas jag vi går med högburna huvuden från IP, glada och stolta över laget och våra första tre poäng!

1 kommentar:

Anonym sa...

Du är ju helt lika underbar som Linderoth!!Bra skrift Micke..rena poesin! Vackert!

Marcellan