2010-01-20

En bubblande serie 2010 – vad är Målsättningen?

Eftersom Superettan i år är hetare än kanske någonsin, och vi i Landskrona själv står för en stor del av mediahysterin genom Henke Larssons inledning på sin tränarkarriär, kan man fundera lite över målsättningen i år.

Naturligtvis hoppas väl alla på stora framgångar och att chocka fotbolls-Sverige – men är det rimligt? Nja det är det väl ärligt talat inte då vi bytt tränare och en halv trupp, där det mest kända namnet i värvningarna är Fredrik Svanbäck.

Konkurrensen är dessutom stenhård just i år även från övriga lag än de nyss nertrillade Hammarby och Örgryte. Jönköping stänker in lite kulor i en satsning, Ängelholm har värvat riktigt bra. Öster är uppe igen men var förr lite av ett spöke för oss i förra sejouren i samma serie. Assyriska och Sundsvall brukar varje år ligga i toppen och slåss, och strax därunder brukar Falkenberg ligga. Norrköping vet man aldrig riktigt var man har och Syrianska överraskade stort förra året.

De lag man kan förutspå ligga i botten är väl Degerfors, Brage, Trollhättan - och förmodligen Ljungskile och Väsby också?

Vad hjärtat säger är en sak men för BoIS bästa tror jag ärligt talat det är bäst om vi hamnar i mittens rike i år, och sett till ovanstående är det väl störst sannolikhet också? Även om vi bytt en stor del av laget har vi en viss grundstomme som bör innebära att vi undviker de 4-5 understa platserna i tabellen. Att vi bytt en stor del av laget tror jag är det som fäller oss när vi möter lag som Bajen, ÖIS, Peking, Assyriska och Sundsvall. Så de 4-5 översta platserna bör vi inte kunna strida om.

Det ska bli oerhört intressant att följa serien i år och jag tror vi i vanlig ordning får problem första halvan av serien. Många nya spelare som ska spelas in i laget och ny tränarfilosofi och ett spelsystem som ska nötas in (Henke har ju uttalat 4-3-3, vi får se om han står fast vid det). Men för varje match blir truppen mer homogen och då kommer resultaten också att ramla in.

Fördelen om vi hamnar i mitten är att detta första år med Henke kan ses som ett uppbyggnadsår och läroår. Vi slipper hysteri och kan satsa på 2011 istället om truppen får vara någorlunda intakt då.

Inga kommentarer: