2007-06-18

Kenneth Håkanssons hälsa


Många inklusive mig har försvarat Kenneth Håkansson och/eller höjt honom till skyarna för att vara huvuddesigner av BoIS ekonomi efter katastrofen på 90-talet. Än idag styr han ekonomin med järnhand och släpper ömsom tyglarna och spänner ömsom dom, efter de behovskriterier som finns och efter vilka möjligheter som finns. Detta har väl fungerat bra också, efter vad jag som utomstående supporter kan se åtminstone.

Men hur mår egentligen Kenneth nuförtiden? Lasse Persson slutade mycket med anledning av hälsan, sägs det. Inte för jag tror att Kenneth har några fysiska hälsoproblem men jag tror däremot han kan vara rejält tyngd på ett mer mentalt plan istället. Han uppträder åtminstone inte på det sätt han borde rent officiellt, som den styrelseordföranre han är.

Att han först tromfade under förra året och fick ett rejält utbrott mot Lasse Möller en gång är riktigt, riktigt illa. Men redan här vittnar väl det agerandet om att något inte står rätt till. Exakt så beter sig skadade djur i naturen när någon kommer och petar lite på dom - aggressivitet på högsta nivå direkt för att försöka skydda sig och överleva - att inte bli uppäten.

I år har Kenneth hunnit med följande redan;

  • ...tagit åt sig äran och mikrofonen från Landskrona Postens utmärkelse av Sonny Johansson, där Kenneth stod och mumlade en massa lågmält och ohörtbart utan att man som publik knappt ens såg var dom stod. Varför inte gå ut i mittcirkeln och låta Sonny ta emot hyllningarna från publiken, och låta den som sig bör få presentera priset - i detta fallet Landskrona Posten representerat av Lasse Möller. Ooops! Ja just det, där hade vi kanske förklaringen till varför Kenneth ryckte åt sig mikrofonen; Han har personligt agg mot Möller. Ska man ha det mot en journalist som officiell klubb- och styrelserepresentant? Knappast. Vore det inte för att Möller är så mycket BoIS:are som han är kunde han som ren journalist egentligen i det närmaste förstöra Kenneths karriär om han hade velat, med diverse skriverier om just den biten. Nu har Möller, åtminstone hittills, inte gjort det.

  • ...suttit i Klubb-TV, Avsnitt #2, med ett kroppsspråk som inte vittnar om erfarenhet från styrelsearbete, toppjobb eller andra liknande uppdrag som Kenneth deltar eller deltagit i. Ihopsjunken med sänkt blick som knappt vågade möta varken kamera eller Johan Nilssons ögon och med en fortfarande lågmäld och märkbart tyngd röst. Absolut ingen pondus som helst, vilket han borde ha.

  • ...blivit "påkommen" av en supporter stående rotandes i rabatter medan BoIS hade en viktig bortamatch (Sundsvall?) istället för att antingen vara på plats där uppe eller åtminstone följa matchen via Internet och/eller radio som alla vi supportrar gör. Som tur är gick supportern ut och sa till honom. Bra gjort! Men att vara så ointresserad av matcherna finns inte på min karta om man ingår i klubbledningen!

  • På bortamatchen mot Bunkeflo fick styrelseledamoten Mats Ingelström en mental kollaps och flippade ut i ett läktarbråk där även Kenneth Håkansson var med (dock utan att bråka själv), men i artikeln står det "BoIS ordförande Kenneth Håkansson säger sig inte ha uppfattat något tumult på läktaren." och ett citerat uttalande: -"Nej inget jag spontant kan minnas. Men jag ska kolla med honom. Men jag ser inget bekymmer i detta". VAAAA? På klassiskt BoIS-ledningsmanér sticker man huvudet i sanden och försöker bota allt med tystnad. Ett normalt agerande från KH vore väl någon form av varning till Ingelström även om jag som supporter helst hade sett att Ingelström hade fått lämna sin styrelsepost med omedelbar verkan. Mats är vårt ansikte utåt för klubben och som supporter skäms jag något oerhört på hans bekostnad, och så ska det inte vara. Att inte Håkansson tar tag i detta på ett bättre sätt är under all kritik. Fegt, tafatt och riktigt dåligt.

  • I veckan som gick presenterade han Mats Aronsson som klubbdirektör på krismötet med supporterklubben Black & White. Mats fick tillrättavisa honom med att sportchef är den korrekta titeln. Det är inte bara pinsamt utan rentav lite skrämmande - vet Kenneth i så fall sin egen roll i klubben, egentligen? Man börjar ju undra hur världen ser ut i Kenneths ögon, om man ska dra lite större paralleller av detta. Nu gör jag kanske en höna av en fjäder på just denna punkt men i helheten bland alla dumheter han sysslar med tycker jag ändå detta bör kännas till åtminstone.

  • ...dissade han våra veteraner genom att inte komma till samkvämet med dom på kvällen, som han var inbjuden till. Så mycket betyder våra hjältar som gjort så mycket för klubben som spelare genom åren, för herr Håkansson. Total brist på respekt! Upprörande.


  • Hur mår då herr Håkansson idag?
    Jag tror inte man måste vara någon större beteendevetare eller forskare i ämnet utan att enkelt kunna sammanfatta allt i att han inte mår bra. Vad det beror på - privata skäl, affärsmässiga skäl, sportsliga skäl eller BoIS-skäl kan nästan kvitta. Som den officiella representant han är för klubben kan han inte fortsätta på detta vis. Den roll han har i BoIS är kanske hans "minsta" jämfört med övriga uppdrag, men jag kan verkligen inte tro att han hade blivit långlivad i varken HSB eller Svenska Fotbollförbundet om han burit sig åt på samma sätt där.

    Kenneth måste börja arbeta upp sin pondus om han ska få fortsatt förtroende i BoIS, och inte bara försöka glassa omkring i positiva sammanhang utan även stå för de obekväma beslut han nog inte är ovan att ta. Att han hade Lars Persson att mer eller mindre agera slagpåse och ta emot all kritik är en sak, att han ev. försöker göra samma med Aronsson är samma sak. Men det är kanske hög tid att även ta en del "smällar" själv och inte bara gömma sig lite fegt bakom andra? Och då räknar jag inte uttalanden som "Tränaren har vårt fulla förtroende" som vi - av erfarenhet - vet har lika stor chans att vara sant som att vara ren lögn...

    Å andra sidan har Kenneth varit i klubben i dryga 10-talet år nu, så det är kanske dags att tacka av honom för lång och trogen tjänst och få in nytt blod i verksamhetens ledning istället? Kenneth kan säkert behålla en roll i BoIS för vissa saker gör han trots allt riktigt bra, men i mina ögon lutar det mer åt att vara ansvarig för större sponsorer eller liknande, tillsammans med Johan Nilsson. Då kan han "glassa" lite och mingla osv, utan att behöva må sämre än vi supportrar gör när det blåser lite motvind? Vad jag har förstått så står Kenneth för att ha dragit in flertalet av de större eller rentav största sponsorerna till klubben, så han ska kanske fokusera mer på det genom sitt stora kontaktnätverk i affärsvärlden?

    Det ska bli oerhört intressant att se den närmaste framtiden nu hur styrelseordföranden agerar. Nu kommer vi nog snart att värva någon ny spelare under transferfönstret och då vill han kanske sola sig i glansen lite för detta oavsett om han är direkt inblandad eller ej i affären. Eller så börjar det gå bättre för BoIS och även hälsan blir bättre för Kenneth?

    En sak ska man dock fundera extra över. Bara på 2000-talet har en stor mängd spelare kommit och gått, och tränare byts med 2-3 års mellanrum. Ändå uteblir resultaten, trots heltidsproffs till spelare nuförtiden och trots 28 eller 19 man i truppen. Kan det inte vara så att även ledningen kanske behöver bytas ut i mångt och mycket också? "Trappor städas uppifrån", som det heter... Hmmm...

    4 kommentarer:

    Anonym sa...

    Vaket och snyggt skrivet Micke!!
    Det sista du skriver är just "Pudelns Kärna" när det gäller BoIS!!
    Nu har vi snart bytt ALLT i BoIS ett par gånger om utan att det blivit så mycket bättre,ALLT utom KH!! Kanske dax att plocka in en ordförande som mer gillar fotboll än att gräva i trädgården när det är match!
    Men det var härligt med en seger, och hoppas att Patrik nu spelar in detta laget och spelsystemet!!

    Ha de bra Micke

    Marcell

    MickeP sa...

    Nedanstående svar kom från Kenneth Håkansson, via Sir Petter, på svenskafans.com forumet för BoIS:are:

    Namn: Sir Petter
    Sänt: 2007-06-19 11:19
    Fick nyss ett mail från Kenneth som han bad mig sätta in här, så här är det:

    Jag har med intresse tagit del av ”Micke Ps” inlägg på Svenska Fans.

    Att visa ett så stort nästan sjukligt intresse för mig och min person känns naturligtvis smickrande samtidigt som man självklart måste ifrågasätta syftet.

    Jag får göra "Micke P" besviken genom att berätta att mitt hälsotillstånd är alldeles utmärkt, däremot kan man ifrågsätta hälsotillståndet på annat håll.

    Att kommentera innehållet i inlägget är föga meningsfullt, däremot är jag naturligtvis alltid beredd att offentligt ställa upp och diskutera BoIS, gärna med dig "Micke P". Varför inte en diskussion här på på Svenska Fans. Mitt telefonnummer finns på Landskrona BoIS hemsida. Jag ser fram emot ett sammanträffande.

    Med randiga hälsningar
    Kenneth Håkansson

    MickeP sa...

    Efter att jag rekommenderade denna blogglänk och dess kommentarfunktion till Kenneth i ett inlägg på forumet, kommer ett kort svar från mig här på KH:s respons:

    Kenneth, om det är sjukligt att vara BoIS-supporter har jag inte kompetens att bedöma, men kan köpa själva teorin åtminstone.

    Tyvärr värderar du nog dig själv för högt då det inte är "dig och din person" jag "intresserar" mig för - utan dig och din roll som styrelseordförande i BoIS. Inget annat.

    Syftet är helt enkelt att de exempel jag tar upp visar att du med de ageranden inte är ett bra ansikte utåt för BoIS samt att du på ett fult sätt tar åt dig andras ära för att framstå i bättre dager. Syftet är också att du förhoppningsvis ska bättra dig då du med vissa ageranden t.o.m skämmer ut mig och mina gelikar som är "vanliga supportrar". Jag har dessutom fler exempel att nämna men tog bara de senaste då de är mest aktuella.

    Ett förtydligande eftersom du nog inte läst bloggtexten riktigt noga, så är det vad som tynger dig och orsakar dina ageranden som jag undrar över, inte något med din hälsa i sin kanske rätta bemärkelse. Ber om ursäkt om just det inte framgick tydligt nog. Att du "ifrågasätter hälsotillståndet på annat håll" ser jag dock som sandlåde-kommentar så den lägger jag locket på, bara.

    Vill du kommentera min text, men ändå inte innehållet, så vet jag ärligt talat inte riktigt ditt syfte? Jag ser naturligtvis gärna att du kommenterar mina exempel och ger sin synvinkel på dessa - jag kan ju mycket väl ha uppfattat något fel? Förmodligen undrar även de mellan 200-600 supportrar som läser min blogg dagligen över dina kommentarer.

    Om du läser detta har jag en stor fråga du gärna får svara på:

    I vilken grad tar du och även som talesman för din styrelse, på Er något ansvar för de senaste 5 årens _sportsliga_ resultat?

    Anonym sa...

    Tack for intiresnuyu iformatsiyu